Un avion cu 239 de pasageri la bord a dispărut și e de negăsit - Malaysia examinează ipoteza teroristă

191
Un avion cu 239 de pasageri la bord a dispărut și e de negăsit - Malaysia examinează ipoteza teroristă - malaysiaverificaunposibilacttero-1394367430.jpg

Articole recomandate

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu destinația Beijing a pierdut contactul cu turnul de control după ce a părăsit capitala malaysiană, a anunțat vineri compania.


Avionul companiei Malaysia Airlines care transporta 239 de persoane la bord de la Kuala Lumpur la Beijing a dispărut sâmbătă dimineață în apropierea spațiului aerian al Vietnamului, a anunțat Guvernul vietnamez, citat de AFP.


"Avionul a pierdut contactul în apropierea spațiului aerian al provinciei Ca Mu, înainte de a intra în contact cu turnul aerian de control de la Ho Și Min", precizează un comunicat publicat pe site-ul Guvernului vietnamez. Avionul ar fi trebuit să ia legătura cu turnul de control la ora 17.22 GMT (19.22 ora României), dar acest lucru nu s-a întâmplat.


Ministerul vietnamez al Apărării a lansat o misiune de salvare în coordonare cu Malaysia și China, a adăugat el.


Malaysia Airlines a început să anunțe rudele pasagerilor și echipajului, un demers care arată că aceasta se așteaptă la ce este mai rău.


Zborul MH370, care transporta 227 de pasageri de 13 naționalități și 12 membri ai echipajului, a dispărut sâmbătă, la ora locală 02.40 (vineri, 20.40 ora României), a anunțat compania. Potrivit televiziunii publice chineze, 158 de pasageri sunt chinezi.


Avionul, un Boeing 777-200, care a părăsit Kuala Lumpur sâmbătă, la ora 00.41, urma să ajungă la Beijing la ora locală 06.30 (00.30 ora României).


"Regretăm profund că am pierdut contactul cu zborul MH370, care a părăsit Kuala Lumpur la ora 00.41 sâmbătă dimineața, cu destinația Beijing", a declarat într-un comunicat directorul general al grupului Malaysia Airlines Ahmad Yahya.


"Echipa noastră sună rudele pasagerilor și echipajului", a adăugat el. "Gândurile și rugăciunile noastre merg către toți pasagerii vizați, către echipaj și familiilor lor".


"Malaysia Airlines colaborează cu autoritățile care și-au activat echipele de cercetare și echipele de salvare pentru a localiza aeronava", a anunțat compania, scrie Mediafax.


Malaysia examinează ipoteza teroristă după dispariția avionului Boeing 777


Malaysia examinează ipoteza teroristă după dispariția inexplicabilă a unui avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, la scurt timp după decolarea sa din Kuala Lumpur, sâmbătă, cu 239 de persoane la bord, a anunțat duminică ministrul malaysian al Transporturilor.


Serviciile de securitate ale țării se interesează de doi pasageri care ar fi folosit pentru îmbarcare pașapoarte europene furate, generând temeri privind un atentat. "Paralel, au fost mobilizate serviciile noastre de informații și, bineînțeles, au fost informate agențiile de contraterorism (...) ale tuturor țărilor vizate", a declarat Hishammuddin Hussein, noteză Mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.002 secunde