Un elicopter NATO s-a prăbușit. NICIUN SUPRAVIEȚUITOR!

100
Un elicopter NATO s-a prăbușit. NICIUN SUPRAVIEȚUITOR! - afghanistanhelico2279733b9541990-1444632055.jpg

Articole recomandate

Cinci membri ai forțelor NATO din Afganistan, între care doi militari din cadrul aviației britanice, și-au pierdut viața duminică în urma prăbușirii elicopterului la bordul căruia se aflau, relatează AFP, citând autorități afgane.

Elicopterul s-a prăbușit la aterizarea sa la Kabul, în zona cartierului general al coaliției Alianței Nord-Atlantice care oferă sprijin aerian armatei afgane.

'Incidentul a provocat moartea a cinci membri ai (operațiunii) 'Sprijin hotărât' și alți cinci au fost răniți', a indicat NATO într-un comunicat.

'O anchetă a fost deschisă, dar noi putem confirma că acesta a fost un accident și nu rezultatul unui atac insurgent', a subliniat mai târziu Ministerul britanic al Apărării.

Decesul celor doi soldați britanici ridică la 456 numărul militarilor britanici morți în Afganistan de când Marea Britanie a participat la invazia Afganistanului lansată de SUA în octombrie 2001.

Naționalitatea celorlalte victime nu a fost dezvăluită și NATO a indicat că ține de responsabilitatea guvernelor țărilor de unde aceștia provin să difuzeze sau nu această informație.

Un convoi britanic a fost atacat duminică în centrul capitalei afgane Kabul. Trei civili afgani au fost răniți, dar nu au existat victime în rândul militarilor britanici, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5546 secunde