NATO cere Rusiei să oprească atacurile asupra opoziției și a civililor din Siria

114
NATO cere Rusiei să oprească atacurile asupra opoziției și a civililor din Siria - atack-1444061951.jpg

Articole recomandate

Alianța Nord-Atlantică a cerut Rusiei să oprească raiudrile aeriene are au drept victime grupări ale opoziției siriene și civili. Anunțul a fost făcut după o reuniune a partenerilor NATO, organizată în semn de răspuns la încălcarea spațiului aerian al Turciei de către un avion rusesc. 


Încălcarea spațiului aerian turc de către Rusia nu este accidentală, a declarat luni un important oficial american din domeniul apărării după mai multe incidente în care au fost implicate avioane rusești și turcești la granița turco-siriană, relatează AFP. Washingtonul a început discuții urgente cu Turcia și partenerii săi din cadrul NATO la Bruxelles, scrie Agerpres.

'Nu cred că a fost vorba despre un accident', a declarat oficialul american la Madrid, sub rezerva anonimatului. 'Acest lucru confirmă profunda noastră îngrijorare cu privire la acțiunile lor și ridică întrebări cu privire la intențiile, comportamentul și profesionalismul lor în acțiunile lor aeriene', a adăugat el.

Potrivit responsabilului american, Washingtonul a început discuții urgente cu Turcia și partenerii săi din cadrul NATO la Bruxelles.

Pentagonul și Rusia au discutat la începutul lunii octombrie cu privire la modul de a evita incidente în spațiul aerian sirian în condițiile în care Moscova bombardează de șase zile poziții ale opozanților lui Bashar al-Assad, lovituri aeriene care au loc în paralel cu cele lansate de coaliția condusă de SUA împotriva Statului Islamic.

'Este exact genul de comportament neprofesional pe care căutăm să-l evităm', a insistat oficialul american.

La Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunțat luni 'încălcările spațiului aerian al Turciei de către avioane de luptă ruse', acțiuni pe care le-a calificat drept 'inacceptabile', și a convocat cele 28 de state aliate pentru o reuniune de urgență a Consiliului Atlanticului de Nord ce urmează să aibă loc luni seara, pentru a fi discutată situația din Siria.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4641 secunde