Un nou raid israelian în Siria, împotriva armelor iraniene destinate Hezbollah

41
Un nou raid israelian în Siria, împotriva armelor iraniene destinate Hezbollah - atac2-1367746446.jpg
Israelul a efectuat un atac aerian noaptea trecută în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mișcării șiite libaneze Hezbollah, a anunțat astăzi un oficial de rang înalt israelian, sub acoperirea anonimatului, transmite Mediafax.
"Atacul viza rachete iraniene cu destinația Hezbollah, la nord de Damasc", a declarat oficialul citat.

Acest atac a avut ca țintă clădirile din nord-vestul capitalei siriene, în apropiere de locul unui atac aerian israelian pe care statul evreu l-a confirmat implicit în ianuarie, a adăugat oficialul.

El a confirmat, de asemenea, că Israelul a desfășurat un alt raid aerian vineri dimineața împotriva armelor destinate Hezbollah, în apropierea aeroportului din Damasc.
Agenția oficială sirian Sana a menționat că un atac israelian a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva unui centru de cercetare științifică din Jamraya, la nord-vest de Damasc.

Atacul, al cărui bilanț nu a fost oferit până în prezent, ar fi fost comis cu rachete, potrivit Sana.

"De fiecare dată când ajung informații în Israel cu privire la transferul de rachete sau arme din Siria către Liban (cu destinația Hezbollah), ei vor fi atacați", a afirmat oficialul israelian.

"Forțele aeriane sunt în stare de alertă foarte ridicată, cum nu au mai fost de ani buni, pentru a răspunde oricărei eventualități", a continuat el.

Armata israeliană și serviciile premierului israelian Benjamin Netanyahu au refuzat să confirme orice informație privind atacurile israeliene în Siria.

Presa americană a anunțat vineri că aviația militară israeliană a efectuat un raid joi sau vineri în Siria, vizând cel mai probabil armament destinat Hezbollah.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2947 secunde