Un nou seism major ar putea devasta Japonia

111
Un nou seism major ar putea devasta Japonia - localizarecutremurjaponia5274050-1365498240.jpg

Cutremurul cu magnitudinea de 9 grade care a devastat nord-estul arhipelagului nipon la 11 martie 2011 a fost denumit oficial Marele Cutremur din Japonia de Est. Seismul a provocat un tsunami uriaș, care a depășit toate previziunile experților niponi: înalțimea valurilor a atins în unele locuri chiar și 15 metri, potrivit Agerpres.


Seismul catastrofal ce a zdruncinat nord-estul arhipelagului nipon la 11 martie 2011 nu a descărcat până la capăt tensiunea tectonică din această zonă, iar într-un an și jumătate aici ar putea avea loc un nou cutremur de aproape 9 grade, la fel ca în urmă cu doi ani, estimează seismologul rus Aleksei Liubușin, de la Institutul de Fizică a Pământului Schmidt din Moscova, citat marți de agenția de presă RIA Novosti.

El a prezentat un studiu în acest sens la recenta conferință a Uniunii Europene privind Științele Geologice (EGU), ce s-a desfășurat la Viena.

Expertul rus a analizat zgomotele seismice de joasă frecvență în această regiune, înregistrate de o rețea de 78 de stații pe bandă largă (rețeaua specializată seismică F-net). Rezultatele au arătat că există în continuare tensiuni tectonice destul de mari în zona respectivă.

 


Citeste mai mult 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Actual : Un nou incident  la Fukushima
Marţi, 12 Martie 2013
Stire din Actual : Japonia s-a oprit pentru un minut
Joi, 07 Martie 2013
Stire din Social : Seism în Vrancea
Pagina a fost generata in 0.283 secunde