Un nume nou pentru partidul preşedintelui Macron

308
Un nume nou pentru partidul preşedintelui Macron - partidmacron-1663491514.jpg

Articole de la același autor

La République en Marche (LREM), mişcarea politică a preşedintelui francez Emmanuel Macron, şi-a schimbat oficial numele în partidul Renaissance (Renaştere), notează AFP.

Creat cu doar un an înainte de instalarea sa la Palatul Elysée în 2017, instrument al realegerii sale în 2022, partidul lui Macron se reinventează, în contextul în care fondatorul său nu va putea solicita un al treilea mandat prezidenţial în 2027.

Militanţii s-au adunat în congres sâmbătă la Carrousel du Louvre la Paris, la câţiva metri de piramida unde cel mai tânăr preşedinte al Republicii a V-a şi-a sărbătorit prima sa victorie în 2017.

„Fără unitate, extremele vor predomina”, a avertizat Emmanuel Macron, acum preşedinte de onoare al Renaissance, reales în mai în faţa candidatei formaţiunii Rassemblement national (RN, extremă dreaptă), Marine Le Pen, care a obţinut peste 41% din voturile exprimate. Cu 2,6 milioane mai multe voturi decât în turul secund din 2017.

La legislativele din iunie, preşedintele reales a pierdut majoritatea absolută în Adunarea Naţională, în timp ce RN şi-a doborât recordul cu 89 de deputaţi aleşi. Prezentă la miting, premierul Elisabeth Borne a pledat încă o dată pentru a depăşi politic diferenţele dintre dreapta şi stânga.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4717 secunde