Un raport al SUA susține că executivul moldovean intimidează și influențează presa

737
Un raport al SUA susține că executivul moldovean intimidează și influențează presa - 7266d81a711c85f84940326843a21265.jpg
Guvernul moldovean a încercat să influențeze presa, să intimideze jurnaliștii și a restricționat dreptul la reuniune, iar situația drepturilor omului în Transnistria este și mai rea, potrivit unui raport al Biroului pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă din cadrul Departamentului de Stat al SUA.
Documentul subliniază că în lunile dinainte de alegerile parlamentare din aprilie 2009, Guvernul a restricționat accesul partidelor de opoziție în mass-media, care este fie controlată de stat, fie afiliată, și a instituit măsuri care au obstrucționat opoziția, societatea civilă și presa. Toate ramurile Guvernului sunt influențate profund de Președinție, iar unele grupuri religioase nu au putut să se înregistreze oficial.
Deși autoritățile au respectat, în mare parte, drepturile omului, au existat informații potrivit cărora forțele de ordine au bătut persoane arestate, iar condițiile de detenție au rămas neadecvate.
În ceea ce privește corupția, raportul afirmă că acest fenomen poate fi constatat în sistemul judiciar și în poliție. De asemenea, au existat cazuri de detenții arbitrare și de percheziții ilegale.
Printre alte probleme se numără violența domestică, discriminarea femeilor și copiilor, traficul cu fete și femei pentru exploatare sexuală și traficul cu bărbați pentru exploatare prin muncă, discriminarea romilor, limitarea drepturilor muncitorilor și exploatarea copiilor.
Situația drepturilor omului este mai proastă în Transnistria decât în restul țării, arată raportul. Autoritățile au impus unele restricții asupra dreptului locuitorilor din această regiune separatistă de a-și schimba liber guvernul, precum și asupra dreptului de a vota în alegerile naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9275 secunde