Un virus mortal, care a făcut deja trei victime în SUA, amenință 39 de țări

498
Un virus mortal, care a făcut deja trei victime în SUA, amenință 39 de țări - 60237383-1347260081.jpg
Trei decese în urma contactării hantavirus, o infecție pulmonară rară, transmisă de șoareci, au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, potrivit publicației USA Today, preluate de portalul medical MedDaily, informează Agerpres.ro.

Focarul de infecție a fost înregistrat în parcul național Yosemite. Potrivit celor mai recente date, grupul de risc include aproximativ 22.000 de persoane care au vizitat acest parc în lunile iulie și august, între care 2.500 au părăsit între timp teritoriul american.

Agerpres.ro mai scrie că, aproximativ 39 de state din Uniunea Europeană au primit deja avertismente în legătură cu posibilitatea răspândirii infecției hantavirus pe teritoriul lor.

Din cauza perioadei lungi de incubație, amploarea exactă a contaminării cu acest virus incurabil nu poate fi încă stabilită. Infecția este dificil de diagnosticat, nu există vaccin împotriva ei, totuși, în cazul în care boala este diagnosticată, printr-un test de sânge, în stadiu timpuriu, cresc șansele de supraviețuire, menționează site-ul oficial al Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA.

Citește mai mult...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4095 secunde