Avertismentul foștilor secretari de stat americani:

Puterea Statelor Unite este amenințată

493
Puterea Statelor Unite este amenințată - condoleezza-1347028069.jpg
Patru foști secretari de Stat americani, printre care Henry Kissinger și Condoleezza Rice, au avertizat că dificultățile economiei americane amenință puterea și influența Statelor Unite în lume. 


Declarându-și sprijinul pentru Mitt Romney, candidatul republican la alegerile prezidențiale, Condoleezza Rice, Henry Kissinger, George Schultz și James Baker afirmă în "Washington Times" că "pentru pacea și prosperitatea globală, conducerea americană este crucială". "Nu putem să fim puternici din punct de vedere militar, politic și diplomatic dacă nu suntem și din punct de vedere economic", scriu foștii șefi ai diplomației americane, care au lucrat în ultimii 40 de ani sub conducerea președinților republicani Richard Nixon, Gerald Ford, Ronald Reagan, George Bush și George W. Bush.

Fără să-l nominalizeze pe președintele Obama, dar legat de criticile republicane privind bilanțul economic al democraților, cei patru foști oficiali denunță o creștere economică "anemică", aceasta slăbind în ultimii ani influența SUA în lume și afectând "încrederea prietenilor și aliaților" Statelor Unite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Actual : Lufthansa, amenințată de o nouă grevă
Pagina a fost generata in 0.5303 secunde