Duma rusă își propune să submineze apropierea Republicii Moldova de UE

197
Duma rusă își propune să submineze apropierea Republicii Moldova de UE - chisinau-1347027800.jpg
Leonid Sluțki, președintele Comisiei din Duma de Stat pentru relațiile cu țările CSI (Comunitatea Statelor Independente, toate fostele republici sovietice, cu excepția țărilor baltice și a Georgiei), i-a îndemnat, vineri, pe parlamentarii ruși să-și intensifice eforturile pentru accelerarea cooperării între Rusia și Republica Moldova în scopul ca aceasta din urmă să renunțe la planurile ei de apropiere de Uniunea Europeană, transmite agenția rusă de presă Rosbalt. 


Sluțki a făcut o declarație în acest sens la o reuniune a comisiei de profil, la care a fost pus în discuție planul de acțiuni pentru sesiunea de toamnă a Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus).

"Este necesar ca în viitorul apropiat să ne axăm profund și serios pe dosarul legat de Republica Moldova și Transnistria", a subliniat liderul parlamentar rus, remarcând că la Chișinău se accentuează tendința de apropiere de UE, în detrimentul relațiilor cu Federația Rusă.

"Cred că membrii comisiei noastre ar trebui să aibă o întâlnire cu președintele Transnistriei, Evgheni Șevciuk, și să abordeze viziunea sa privind cooperarea cu Rusia și aspirația în direcția Uniunii Europene", a afirmat Sluțki, adăugând că aspirațiile trebuie întoarse în sens invers, în direcția Rusiei.

El a indicat de asemenea că se impun reuniuni ale comisiei pe care o conduce la Tiraspol și Chișinău.

"Sarcina noastră este de a cointeresa la maximum Republica Moldova în alăturarea la Uniunea Euroasiatică", a punctat parlamentarul rus.

v v v

La rândul său, Roman Hudiakov, care supervizează Direcția Moldova în Comisia pentru afacerile CSI din Dumă, a subliniat că "situația de acolo este foarte gravă". "Se încearcă alipirea Transnistriei la Republica Moldova și găsirea unei căi de dezvoltare a acesteia nu împreună cu Rusia, ci cu alte țări străine", a spus el.

"Transnistria este un cap de pod al Rusiei. Americanii își ascut deja dinții pentru a intra acolo și a-și instala scutul antirachetă", a afirmat Hudiakov.

Deputatul a propus crearea unui grup de lucru pentru consolidarea legăturilor parlamentare cu Tiraspolul și Chișinăul și organizarea unei mese rotunde în problema transnistreană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Actual : Puterea Statelor Unite este amenințată
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Efect de seră" în această seară
Pagina a fost generata in 0.3672 secunde