Bunica Tosia", azi la Casa de Cultură

235
Bunica Tosia
Astăzi de la ora 18:00, la Casa de Cultură rulează în cadrul Săptămânii filmului rus, drama "Bunica Tosia"  (2003), în regia Lidiei Bobrova.

Sinopsis. "Babusia" îi spuneau cu afecțiune nepoții pentru care ea era cel mai important om din lume. Au trecut ani. Nepoții au crescut și și-au întemeiat propriile familii. Bunica și-a vândut casa, banii obținuți i-a dat nepoților, iar ea a rămas să locuiască împreună cu fiica și

ginerele. Vera, fiica sa, se îmbolnăvește și moare, iar ginerele refuză să mai locuiască cu fosta soacră, intenționând să își refacă viața.

Filmul are un palmares de invidiat, obținând cel puțin un premiu pe festival. Laureat la Kinotaur, în Soci 2003 pentru cel mai bun rol feminin (Anna Ovsiannikova). Laureat al Festivalului de film de la Karlovy Vary 2003 - unde a primit trei premii: Premiul special al juriului, Premiul juriului ecumenic, Premiul "Don Quijote"

A obținut Marele premiu și Premiul spectatorilor la Festivalul European de Film Cottbus 2003.

În cadrul Festivalului "Rencontres Internationales de Cinéma a Paris" 2003 a obținut premiul "Arte" dar și Marele Premiu al publicului

La  Festivalul de film Cinéssonne, Franța 2003 - Marele Premiu al juriului

Marele Premiu la Festivalul Festivalurilor în Sankt-Petersburg 2003. A primit "Lebada de aur" pentru cel mai bun scenariu și cea mai bună regie  la Festivalul Internațional de Film de la Copenhaga, 2004 și "Măslinul de Aur" la Festivalul Filmului European Lecce 2004.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Bacalaureatul diferențiat, în dezbatere
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Actual : Ofițer rus de elită, după gratii
Pagina a fost generata in 0.3843 secunde