Liber la "Explozie în familie"

280
Liber la
Vineri 24 august 2012, începând cu orele 19:30, Cityplex vă invită la proiecția filmului "Explozie în familie", o frumoasă comedie autobiografică a actriței Julie Delpy, unde anii ’70 se îmbină cu muzica clasică și cu aerul de vacanță. 


Această proiecție vine în cadrul proiec-tului Europa Cinemas, prin care Cityplex urmărește să promoveze adevărata artă cinematografică europeană, prin redarea celor mai reprezentative producții.


"Intenționăm să aducem titluri cu subiecte actuale și interesante pentru tineri, scopul nostru fiind acela de a contribui la înțelegerea culturii și mentalităților din alte zone geografice", a declarat un reprezentant Cityplex.


Filmul prezintă o familie numeroasă, care participă la o reuniune în Franța, mai precis în Bretania, cu o acțiune ce este plasată în luna lui cuptor, în 1979 și care este povestită din prisma unei fetițe de numai 10 ani, Albertine.


Cu ocazia zilei de naștere a bunicii, neamurile se adună laolaltă, însă nimic nu este atât de simplu ca alb și negru. Întâlnirea familiei are loc într-un context plin de revelații, dragoste și cântece. 


Julie Delpy, scenarist, director și actor a declarat pentru "The Guardian" (Marea Britanie): "Îmi place să amestec subiecte serioase cu umorul. Viața are momente bune și rele care oscilează, și asta nu se oprește niciodată. Familia model este un mix între lumină și întuneric." Publicația britanică nu este singura care a avut ceva de spus despre succesul filmului "Explozie în familie", Screen Daily publicând următoarea recenzie: "Un drăguț portret al unei familii mai mari care participă la o reuniune de week-end în Bretania, în iulie 1979. Comedia autobiografică a lui Julie Delpy este curajos de obscenă, 100% franțuzească, dar în același timp presărată cu accente universale."


Filmul a primit, în afară de recenzii pozitive și Premiul Special al Juriului, în cadrul Festivalului de Film de la San Sebastian.

Cei ce doresc să vizioneze proiecția filmului "Explozie în familie", sunt sfătuiți să ajungă cu cel puțin 20 de minute înaintea începerii filmului, întrucât intrarea se face în limita locurilor disponibile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8541 secunde