Începe Festivalul Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco-Tătar

443
Începe Festivalul Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco-Tătar - db0a956cfd25f254a9361f90f63eaf7b-1346948852.jpg
Reprezentanții Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) au organizat, astăzi, o conferință de presă în care au anunțat detaliile privind renumitul festival al acestei etnii ce se desfășoară an de an la malul mării.

Astfel, cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco-Tătar își va deschide porțile, mâine, pentru iubitorii dansului și muzicii turco-tătare.

Evenimentul a devenit o tradiție și are loc, în fiecare an, în luna septembrie. Ca și în alți ani, el este organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România susținută de către Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României în colaborare cu Ministerul Culturii și Cultelor și Patrimoniului Național.

"Festivalul va avea loc în perioada 7 – 9 septembrie. Comparativ cu celelalte ediții el se va desfășura cu bani mai puțini, dar calitatea va fi superioară. Vor exista multe surprize, motiv pentru care invităm constănțenii și nu numai, la Teatrul de Vară Soveja unde vor avea loc spectacolele. Intrarea este liberă", a spus președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

Festivalul va debuta, mâine, începând cu ora 10.00, cu o paradă a costumelor tradiționale.

Plecarea va fi de la sala Sporturilor-  Bulevardul Tomis, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu și până la Teatrul de Vară Soveja.  Ajunși în acest loc, între orele 11.30 – 12.00 va avea loc un program artistic al formațiilor folclorice pe platoul Teatrului de Vară Soveja, iar între orele 12.00 –13.30  va fi întâlnirea șefilor delegațiilor din străinătate cu reprezentanții autorităților locale. La ora 18.30 este deschiderea festivalului cu un spectacol ce va avea loc la Teatrul de Vară Soveja.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Bacalaureatul diferențiat, în dezbatere
Joi, 23 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Tinereții 2012
Pagina a fost generata in 2.1411 secunde