"După dealuri" de Cristian Mungiu, propunerea României la premiile Oscar

327

Filmul "După dealuri" de Cristian Mungiu, dublu premiat în mai la Festivalul de Film de la Cannes, a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film străin, informează un comunicat remis Mediafax.

Potrivit Mediafax.ro, reprezentanții Centrului Național al Cinematografiei (CNC), au declarat că, un juriu român format din Eugenia Vodă, critic de film și realizator TV, Magda Mihăilescu, critic de film, Cristina Corciovescu, critic și istoric de film, Mihai Chirilov, critic de film,director artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania,Cluj, Dana Duma, critic de film, Dinu Tănase, director de imagine și regizor, și Eugen Atanasiu, critic de film, a ales, cu o majoritate de voturi, ca filmul lui Cristian Mungiu să reprezinte România la premiile Academiei de film americane din 2012, ce vor fi decernate la începutul anului viitor.
Filmul lui Cristian Mungiu spune povestea a două fete care au crescut împreună și care se reîntâlnesc după câțiva ani de despărțire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichița, prietena ei din copilărie, față de care se simte încă foarte atașată. Voichița și-a găsit însă calea în credință, iar maicile printre care trăiește la mănăstire țin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâștige afecțiunea Voichiței, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forța care o animă.
"După dealuri" are distribuitori în peste 30 de țări și își continuă traseul prin marile festivaluri ale lumii: Karlovy Vary, Sarajevo, Moscova, Florența, urmând ca în curând să fie prezentat la Toronto - în secțiunea Masters, New York Film Festival, AFI Fest Los Angeles, Buenos Aires și multe altele.
Filmul va fi proiectat la București în avanpremieră în închiderea festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, pe 25 octombrie.


Citește mai mult…


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Bacalaureatul diferențiat, în dezbatere
Pagina a fost generata in 0.322 secunde