Ungaria este aproape de un acord cu FMI

182
Ungaria este aproape de un acord cu FMI - viktororban-1350053003.jpg
Ungaria nu este departe de punctul de a ajunge la un "acord bun" cu Fondul Monetar Internațional, a declarat, vineri, premierul ungar Viktor Orban, transmite Reuters. 


"Există o șansă bună. Nu suntem departe de un acord bun", a declarat Orban, pentru postul public de radio MR1 la întrebarea care sunt perspecti-vele pentru Ungaria să ajungă la un acord de finanțare cu FMI, acord pe care auto-ritățile de la Budapesta l-au cerut în urmă cu aproape un an. Orban a adăugat că guvernul ungar își menține punctul de vedere că banii de la FMI vor fi utilizați pentru rambursare datoriei publice.

De asemenea, premierul ungar a spus că jumătate din măsurile anunțate în recentul program de corecție bugeta-ră nu ar fi necesare dacă Uniunea Europeană nu ar fi obligat Ungaria să implementeze aceste măsuri. Orban a subliniat că Ungaria va îndeplini cerințele Bruxelles-ului deoarece economia ungară va înregistra anul viitor performanțe peste așteptări. În schimb, "vom putea să derulăm o parte din măsurile pe care Bruxelles-ul ne-a obligat să le amânăm", a apreciat Orban, dând drept exemplu majorarea salariilor profesorilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3958 secunde