Ungaria: Jurnalista care a lovit imigranți cu piciorul a fost pusă sub acuzare

131
Ungaria: Jurnalista care a lovit imigranți cu piciorul a fost pusă sub acuzare - unguroaicarusoaica03488100-1473256192.jpg

Articole recomandate

Jurnalista de la postul ungar N1TV, acuzată că a lovit cu piciorul mai mulți imigranți care traversau frontiera Ungariei, în apropiere de Roszke, a fost pusă sub acuzare de procurori, informează Reuters, citat de Agerpres.

Anul trecut, jurnalista Petra Laszlo a fost surprinsă punând piedică unui bărbat care fugea cu un copil în brațe. În alte imagini, ea lovește cu piciorul o fetiță. Din acest motiv, ea a fost concediată pentru "comportament inacceptabil".

Incidentul a avut loc în luna septembrie a anului trecut, când sute de migranți au rupt cordonul de poliție de la Roszke și au pornit pe câmp în direcția orașului ungar Szeged.

Potrivit procurorilor, Petra Laszlo se afla imediat în spatele polițiștilor și filma migranții în timp ce fugeau după ruperea cordonului de securitate format de polițiști. "În timp ce filma, ea l-a lovit pe un tânăr în tibie cu o lovitură rapidă cu talpa piciorului său drept și pe o fată în zona genunchiului'', au menționat procurorii într-o declarație. Nu există nicio dovadă a unei infracțiuni cu motivație rasială, conform declarației citate.

Ungaria s-a aflat anul trecut în prima linie în criza imigranților, ca punct de intrare în Uniunea Europeană pentru zeci de mii de persoane, majoritatea originare din Siria. Autoritățile de la Budapesta au fost criticate pentru construirea unui gard din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia și pentru modul în care au gestionat sosirea imigranților pe teritoriul ungar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2745 secunde