Ungaria vrea prelungirea stării de urgență în zona afectată de deversarea noroiului roșu

1451
Ungaria vrea prelungirea stării de urgență în zona afectată de deversarea noroiului roșu - 099af65155f5592e56af3b7b6ea5d684.jpg
Guvernul ungar va cere Parlamentului prelungirea, până la sfârșitul anului, a stării de urgență declarate în trei județe din vestul țării după deversarea de noroi roșu care a afectat trei sate la începutul lunii octombrie, a declarat, sâmbătă, comisarul guvernamental Gyorgy Bakondy, informează Mediafax.
Bakondy, care administrează fabrica de alumină după producerea dezastrului ecologic, a precizat că propunerea urmează să fie prezentată Parlamentului în cursul zilei de azi.
Legislația ungară permite Guvernului să declare stare de urgență numai pentru o perioadă de maximum 14 zile, prelungirea acesteia trebuind aprobată de Parlament, a explicat el.
Bakondy a adăugat că 43 dintre persoanele rănite în urma deversării a aproape un milion de metri cubi de noroi roșu toxic se află încă în spital, iar unul dintre locuitorii răniți grav se află în stare critică. Accidentul s-a soldat cu moartea a nouă persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.762 secunde