Uniunea Economică Eurasiatică, formată la 1 ianuarie, intenționează să dialogheze cu UE

48
Uniunea Economică Eurasiatică, formată la 1 ianuarie, intenționează să dialogheze cu UE - ueea-1420209973.jpg
Uniunea Economică Eurasiatică, formată oficial la 1 ianuarie, este dispusă la dialog cu Uniunea Europeană în vederea constituirii unui spațiu economic comun, afirmă ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cizhov, citat de EUObserver.
"Planul nostru este să inițiem cât mai curând contactele oficiale între Uniunea Europeană și Uniunea Economică Eurasiatică. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a vorbit despre acest lucru mai de mult. Sancțiunile impuse de UE Rusiei nu reprezintă un obstacol", a declarat Vladimir Cizhov.
"Cred că logica ne îndeamnă să explorăm posibilitatea constituirii unui spațiu economic comun în regiunea eurasiatică, incluzând principalele țări vizate de Parteneriatul Estic" (R.Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina, a adăugat diplomatul rus.
Tratatul care prevede constituirea Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Noua organizație internațională include Rusia, Armenia, Belarus și Kazahstan. Kîrgîzstanul urmează să adere în mai.
Structura executivă a organizației - Comisia Economică Eurasiatică - are sediul la Moscova. Organizația a adoptat principiul circulației libere a forței de muncă și vizează constituirea unei piețe unice pentru construcții, retail și turism.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Drepturile urmașilor în UE
Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Drepturile studenților în UE
Pagina a fost generata in 0.4186 secunde