Ești cetățean european, cunoaște-ți drepturile

Câte ore ai voie să conduci o mașină prin Europa

316
2
Câte ore ai voie să conduci o mașină prin Europa - cateore-1418134221.jpg

Articole de la același autor

Potrivit reglementărilor europene, durata de conducere este supusă mai multor norme, și anume: durata de conducere zilnică nu ar trebui să depășească 9 ore, însă, de două ori pe săptămână, poate fi prelungită la 10 ore. De asemenea, durata de conducere săptămânală nu trebuie să depășească 56 de ore, iar durata de conducere totală să nu fie mai mare de 90 de ore pe parcursul a două săptămâni consecutive.

Totodată, conducătorul auto ar trebui să înregistreze pe tahograf (tahograful este un aparat de control montat în autovehicul pentru indicarea și scrierea total automatizat a datelor referitoare la cursa autovehiculului, precum și despre anumiți timpi de lucru ai conducătorilor auto), ca fiind altă muncă, orice perioadă de lucru în care nu conduce, precum și orice perioadă petrecută pentru conducerea unui vehicul care nu intră în domeniul de aplicare a acestui regulament și durata de călătorie pe un feribot sau tren, când conducătorul nu are acces la un pat sau o cușetă.

De asemenea, după o perioadă de 4,5 ore de conducere, conducătorul auto trebuie să facă o pauză neîntreruptă de cel puțin 45 de minute sau de cel puțin 15 minute, urmată de o pauză de cel puțin 30 de minute pentru aceeași perioadă.

Comentează știrea

europeanu
10 decembrie 2014
Titlul este fals

In articol este vorba numai de soferii profesionisti.Titlul generalizeaza.

eva
10 decembrie 2014
munca la domiciliu

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Drepturile urmașilor în UE
Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Drepturile studenților în UE
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Detașarea  cu serviciul în UE
Pagina a fost generata in 0.5486 secunde