Ești cetățean european, ai drepturi

Detașarea cu serviciul în UE

90
Detașarea  cu serviciul în UE - detasaremunca-1413899738.jpg

Articole de la același autor

În calitate de cetățean european, puteți merge să lucrați în altă țară din UE pe o perioadă scurtă, de maximum doi ani și să rămâneți în continuare asigurat în cadrul sistemului de securitate socială al țării noastre. În această situație, veți fi considerat lucrător detașat.

Așadar, puteți fi angajat ca detașat de către un angajator sau de persoana care desfășoară activități lucrative independente. Totul, din cauză că normele privind detașarea au fost elaborate exact pentru a vă ajuta să lucrați în străinătate pe o perioada limitată de timp.

Fără permis de muncă

Nu veți avea nevoie de permis de muncă și nici nu va trebui să obțineți recunoașterea calificărilor profesionale; totuși, pentru anumite profesii, s-ar putea să fie nevoie să prezentați o declarație scrisă. De asemenea, veți plăti în continuare contribuții către autoritățile din România și veți beneficia de asigurare în cadrul sistemului de securitate socială al țării de origine. În țara gazdă veți fi totuși supus normelor locale, ceea ce înseamnă, de exemplu, că vi s-ar putea cere să plătiți pentru servicii care acasă sunt furnizate gratuit. Ideal ar fi să vă informați, înainte de a pleca, și în legătură cu diversele sisteme de securitate socială din UE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3541 secunde