Uniunea Europeană îl felicită pe Barack Obama

205
Uniunea Europeană  îl felicită pe Barack Obama - uniuneaeuro-1352299071.jpg
Uniunea Europeană l-a felicitat, ieri, pe Barack Obama pentru reale-gerea sa la Casa Albă, exprimându-și dorința ca UE și Statele Unite "să își consolideze relațiile bilaterale" și să "înfrunte împreună provocările globale, în special în materie de securitate și econo-mie". 


Primul care a reacționat a fost președintele Consiliului Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, pe contul său de Twitter. "Foarte bucuros de realegerea președintelui Obama", a scris el în olan-deză.

Ulterior, Van Rompuy și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au publicat un comunicat comun în care i-au adre-sat "felicitări călduroase președintelui Obama pentru realegere".

"Statele Unite sunt un partener strategic al Uniunii Europene și noi vrem să continuăm cooperarea strânsă stabilită cu președintele Obama în ultimii patru ani, pentru a consolida relațiile bilaterale și a înfrunta împreună provocările globale, în special în materie de securitate și economie", au asigurat ei.

"Relansarea și crearea de locuri de muncă rămân o prioritate pentru Statele Unite și UE, iar noi vom continua să colaborăm cu președintele Obama pentru a elibera potențialul fără egal al pieței transatlantice", au apreciat Van Rompuy și Barroso.

"Suntem pregătiți, de asemenea, să continuăm cooperarea intensă pe teme de politică externă și pentru promovarea valorilor noastre comune", au adăugat ei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2745 secunde