Uniunea Europeană își detaliază noile sancțiuni împotriva Libiei

795
Uniunea Europeană își detaliază noile sancțiuni împotriva Libiei - razboiinlibia-1313073136.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană a anunțat oficial astăzi că cele două noi societăți libiene vizate de sancțiuni sunt compania petrolieră și gazieră Al-Sharara și Organismul însărcinat cu dezvoltarea centrelor administrative (ODAC), transmite Agerpres.

UE a anunțat miercuri adoptarea unor noi sancțiuni împotriva Libiei, 'dată fiind gravitatea situației' din această țară. Potrivit Jurnalului Oficial al UE, care publică numele celor două noi entități sancționate, Al-Sharara acționează 'în contul sau potrivit instrucțiunilor regimului Gaddafi', iar ODAC este o 'potențială sursă de finanțare a regimului'.

ODAC a facilitat realizarea a mii de proiecte de infrastructură finanțate de statul libian, a precizat Jurnalul Oficial.

În total, șase autorități portuare, 49 de entități și 39 de persoane individuale implicate în violări grave ale drepturilor omului comise în Libia fac în prezent obiectul unei înghețări a fondurilor și resurselor lor financiare în Uniunea Europeană. Printre altele, cele 39 de persoane, printre care se numără și Muammar Gaddafi și mai mulți membri ai familiei sale, au de asemenea interdicție de a intra pe teritoriul UE.

UE a decretat deja înghețarea averilor și interdicții de viză împotriva colonelului Gaddafi, a anturajului acestuia și a unor societăți bănuite că i-ar finanța regimul. Printre acestea se numără și principalul grup petrolier libian - compania națională NOC, și mai multe dintre filialele sale, notează Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6515 secunde