Sute de locuitori din Londra s-au organizat în grupuri de autoapărare

1035
Sute de locuitori din Londra s-au organizat în grupuri de autoapărare - londra-1312988102.jpg
Sute de londonezi s-au organizat în timpul nopții de marți spre miercuri în grupuri de autoapărare pe străzile capitalei Regatului Unit, afectată de patru zile de violență, transmite Agerpres.

La Southall (vestul Londrei), sute de indieni sikh, unii îmbrăcați în port tradițional, s-au adunat marți seară în fața templului lor (Gurdwara) după ce au auzit zvonurile potrivit cărora comunitatea lor ar fi putut deveni ținta unor noi violențe. Ei au ținut gara locală sub strictă supraveghere pentru a observa sosirea unor eventuali răufăcători.

La Enfiled, cartier din nordul Londrei grav afectat de tulburările din nopțile precedente, 200 de locuitori au patrulat prin cartier pentru a supraveghea străzile.

Aproximativ o sută de suporteri de fotbal s-au adunat în cartierul Eltham de la periferia orașului, unde se zvonea că aveau să sosească persoane care urmau să declanșeze violențe. "Acesta este un cartier de muncitori albi și suntem aici pentru a ne proteja comunitatea", a declarat un bărbat, adăugând că mulțimea dorește să ajute poliția.

În cartierele Hackney și Kentish Town (nord), comercianții, o parte a acestora turci, au făcut de gardă în fața magazinelor lor, unii fluturând în mâini arme improvizate.

O secție de poliție a fost incendiată marți seară, cu un cocktail Molotov, la Nottingham (centru), fără ca vreo persoană să fie rănită, a anunțat poliția britanică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.362 secunde