Elveția ia măsuri pentru a stopa creșterea francului

1278
Elveția ia măsuri pentru  a stopa creșterea francului - bancanationalaaelvetiei-1312987836.jpg
Banca Națională a Elveției (SNB) a anunțat, ieri, că va pompa mai mulți franci pe piață pentru a opri aprecierea francului în raport cu dolarul american și moneda euro, transmite Agerpres.

SNB a precizat că va majora conturile de virament ale băncilor comerciale până la 120 de miliarde de franci, de la 80 de miliarde de franci în prezent. În plus, SNB va derula tranzacții de tip swap valutar pentru a scădea valoarea francului, care în ultimele zile s-a apreciat masiv ca urmare a interesului investitorilor pentru valori sigure.

"Supraevaluarea masivă a francului elvețian reprezintă o amenin-țare la adresa evoluției economiei Elveției și a crescut și mai mult riscurile la adresa stabilității prețurilor", a anunțat Banca Națională a Elveției într-un comunicat. Instituția a adăugat că va urmări cu atenție evoluția evenimentelor și va lua noi măsuri dacă va fi necesar pentru a contracara aprecierea francului.

În România, francul elvețian a atins un maxim istoric în cursul zilei de marți, Banca Națională a României stabilind un curs de referință de 4,0221 lei/franc elvețian, în creștere 2,6% (10,48 bani) față de cursul de luni stabilit la 3,9173 lei/franc elvețian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8934 secunde