Rusia impune interdicții de viză unor oficiali americani

888
Rusia a interzis intrarea pe teritoriul său pentru mai mulți oficiali americani, în replică la interdicțiile de viză impuse de Washington unor oficiali ruși suspectați că au legătură cu moartea în închisoare a juristului Serghei Magnițki, relatează Mediafax.

Potrivit unor surse citate de agenție, lista întocmită de Moscova este pregătită și conține "câteva zeci de americani", ale căror identități nu vor fi divulgate.

Este vorba despre cetățeni americani care, în opinia Moscovei, au încălcat drepturile omului în cazul unor cetățeni ruși, în special în cazul presupusului traficant de arme Viktor Bout, arestat în Thailanda și deținut în Statele Unite.

Departamentul de Stat american a anunțat la sfârșitul lui iulie că a adoptat interdicții de viză împotriva unei liste de cetățeni ruși, suspectați că ar fi implicați în moartea lui Serghei Magnițki în închisoare, în 2009.

Kremlinul a anunțat atunci că Rusia pregătește măsuri de retorsiune.

Lista rusă ar putea include reprezentanți ai Agenției americane antidrog (DEA), implicați în arestarea lui Viktor Bout și a lui Konstantin Iaroșenko, un pilot rus arestat în Liberia, în cadrul unui caz de trafic de droguri, și deținut în Statele Unite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3238 secunde