UPDATE - ATAC ARMAT la MOSCOVA. Doi morți, 20 de elevi luați ostatici

94
UPDATE - ATAC ARMAT la MOSCOVA. Doi morți, 20 de elevi luați ostatici - atentatcubombasiatacarmatlaosloo-1391419731.jpg

Articole recomandate

UPDATE - Poliția rusă l-a 'neutralizat' luni pe bărbatul înarmat care sechestrase în cursul dimineții, într-o școală din Moscova, 24 de elevi și un profesor și a eliberat toți școlarii, a informat Ministerul de Interne din Rusia, citat de EFE.


O persoană înarmată, despre care s-a spus inițial că ar fi tatăl unui elev, iar apoi s-a aflat că este chiar un elev, a pătruns luni dimineață în școala nr.263 din nordul Moscovei și a luat ostatici peste 20 de elevi, informează Ria Novosti. 


Sub amenințarea armei, el l-a obligat pe gardianul care asigura paza instituției de învățământ să-l conducă în laboratorul de biologie unde avea oră clasa a X-a — între 20 și 29 de elevi (cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani) — și unde se afla și un profesor. Gardianul a reușit să apese pe butonul de alarmă pentru a chema poliția, iar atacatorul a deschis focul prin fereastră. 


O patrulă a poliției a sosit de urgență la fața locului: unul dintre polițiști a fost ucis, iar al doilea rănit. Ulterior, agențiile internaționale de presă au relatat că și profesorul aflat în clasă ar fi fost ucis. 


Informația a fost confirmată de Ministerul rus de Interne. La locul incidentului s-a deplasat însuși ministrul de interne Vladimir Kolokolițev. 


Toți copiii și corpul didactic au fost evacuați. Nimeni altcineva din alte clase nu a avut de suferit în urma incidentului, care a avut loc în cartierul Otradnoie din nordul Moscovei. 


În cele din urmă, atacatorul a fost 'neutralizat', însă Ministerul rus de Interne nu precizează dacă acesta a fost reținut sau a fost împușcat. Portalul Life News relatează că atacatorul a fost reținut, iar persoanele luate ostatice — eliberate.


În operațiune și-au pierdut viața un profesor și un polițist, scrie Agerpres.


Tatăl unui elev a intrat cu o pușcă în liceul din Moscova în care învăța acesta, a deschis focul asupra unui polițist și a luat ostatici peste 20 de copii, relatează Russia Today, în pagina electronică. Bărbatul a intrat în clădire cu o armă și l-a ucis pe polițistul care a încercat să îl oprească.


Bărbatul ar fi luat ostatici peste 20 de adolescenți în vârstă de 15 ani, care se aflau la ora de biologie. În școală nu sunt numai elevi de liceu, ci și copii mai mici.


Toți ceilalți elevi și profesorii au fost evacuați din școală. Până în prezent, bărbatul nu a făcut nicio revendicare. Conexiunea prin telefon cu școala s-a pierdut, iar părinții șocați s-au adunat în fața clădirii, afirmă postul de televiziune Lifenews TV. Ministrul rus de Interne verifică informațiile privind acest incident, a anunțat agenția de presă Interfax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1942 secunde