Uraganul Irene a provocat pagube cuprinse între 5 și 7 miliarde de dolari (Galerie foto)

449
Pagubele provocate de uraganul Irene în SUA ar putea să se ridice la un total cuprins între 5 și 7 miliarde de dolari, a estimat luni compania americană Eqecat, specializată în analiza și modelarea impactului catastrofelor naturale, transmite AFP.
Valoarea pagubelor acoperită de asigurări ar putea să se situeze între 1,5 și 3,0 miliarde de dolari, a declarat Jose Miranda de la Eqecat. Mai precis, firma a evaluat că în cazul statelor Carolina de Nord și de Sud, pierderile acoperite de companiile de asigurări ar putea să se situeze între 200 și 400 milioane de dolari. Eqecat evaluează în prezent pagubele pentru celelalte state situate în nordul coastei de est a SUA.
Potrivit unei alte estimări, realizată de firma de evaluare Kinetic Analysis, pagubele provocate de uraganul Irene ar putea să se ridice între 6 și 10 miliarde de dolari, cel mai probabil în jurul a 7 miliarde de dolari. Joia trecută aceiași firma a realizat o estimare inițială a pagubelor care se ridica la 20 de miliarde de dolari, pentru ca vineri să-și revizuiască estimările la mai puțin de 10 miliarde de dolari în condițiile în care intensitatea uraganului s-a redus la apropierea de New York.
Uraganul Irene a provocat 18 morți, dintre care șase numai în statul Carolina de Nord. Circa patru milioane de persoane au rămas fără energie electrică și peste 10.000 de zboruri au fost anulate, în timp ce serviciile feroviare de-a lungul regiunii Coastei de Est sunt suspendate pe termen nedefinit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7782 secunde