Vicepremierul sârb critică aspru politica Occidentului față de Kosovo

397
Vicepremierul sârb critică aspru politica Occidentului față de Kosovo - kosovoflag2-1314626527.jpg
Un oficial sârb a criticat aspru politica Occidentului față de Kosovo, spunând că respectivele condiții pentru apropierea Belgradului de aderarea la UE sunt similare cu a le cere sârbilor din Kosovo să se mute.
"Este un mesaj pentru sârbi să se mute din Kosovo...chiar dacă vine de la politicieni europeni, este un apel pentru încă o epurare etnică", a declarat vicepremierul Ivița Dacici.
Cancelarul Angela Merkel a spus săptămâna trecută la Belgrad că Serbia trebuie să renunțe la susținerea compatrioților ei față de guvernul din Priștina. Etnicii sârbi sunt minoritari în Kosovo, dar domină în nord.
Unii politicieni europeni "cred că sârbii din Kosovo fac ce li se spune de la Belgrad...dar oricine poate spune orice oricui dorește la Belgrad, ei nu vor accepta niciodată așa-zisa independență a Kosovo", a spus Dacici.
Dacici conduce Partidul Socialist, partener în coaliția la conducere.
După întâlnirea cu Merkel, președintele sârb Boris Tadici a spus că nu va dizolva structurile paralele de autoritate din nordul Kosovo, dar a insistat că țara sa va menține obiectivul de aderare la UE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0616 secunde