Ursula von der Leyen anunță o decizie istorică pentru Ucraina

285
Ursula von der Leyen anunță o decizie istorică pentru Ucraina - ursula-1655027103.jpg

Articole de la același autor

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunță că statele Uniunii Europene se vor afla în curând în faţa unei ''decizii istorice'', care vizează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, potrivit Antena3.ro


Von der Leyen s-a referit la summitul Uniunii din 23 - 24 iunie, unde subiectul aderării Ucrainei va fi pe agendă.

Înainte de summit, Comisia condusă de Ursula von der Leyen va formula o concluzie cu privire la cât de pregătită este Ucraina să înceapă negocierile de aderare.

Șefa Comisiei a spus, sâmbătă, cu ocazia unei vizite la Kiev, că executivul comunitar își va încheia evaluarea "până la sfârșitul săptămânii viitoare".


''Sper că peste 20 de ani, când vom privi în urmă, vom putea spune că am făcut lucrul corect'', le-a declarat Von der Leyen jurnaliştilor în timpul călătoriei de întoarcere după vizita efectuată la Kiev.

Potrivit șefei executivului comunitar, provocarea va fi aceea ca, în urma reuniunii din 23 şi 24 iunie, statele membre să vină cu o poziție unificată ''ce reflectă amploarea acestei decizii istorice''.

''Ucraina a realizat multe în ultimii ani, dar rămân multe lucruri de făcut. Recomandarea noastră va reflecta cu grijă acest aspect'', a adăugat ea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3933 secunde