Cât costă și cum se plătește taxa de pod între Giurgiu și Ruse

4081
Cât costă și cum se plătește taxa de pod între Giurgiu și Ruse - pod-1655026239.jpg
Șoferii care călătoresc din România în Bulgaria pe la Vama Giurgiu trebuie să plătească taxa pentru traversarea podului dintre Giurgiu și Ruse, potrivit Antena3.ro


Mulți români aleg să-și petreacă vacanţa de vară la vecinii bulgari sau în Grecia, aşa că Vama Giurgiu este printre cele mai tranzitate puncte din țară. Odată ajunși la Podul Prieteniei șoferii trebuie să achite o taxă de pod atât pentru un sens, cât și la întoarcere pentru celălalt sens.


Șoferii care se îndreaptă către Bulgaria trebuie să achite la vama Giurgiu taxa de pod, care variază în funcţie de tipul de autovehicul. Astfel, pentru o maşină normală taxa este de 15 lei pentru o trecere, pentru autoutilitară cu greutatea mai mică de 3,5 tone taxa costă 29 de lei, pentru vehicule care transportă între 9 şi 23 de persoane taxa costă 58 lei. Aceeaşi sumă trebuie plătită de posesorii de vehicule cu o greutate care variază între 3,5 şi 7,5 tone.

În schimb, şoferii de autovehicule cu o greutate cuprinsă între 7,5 şi 12 tone care vor să treacă Podul Prieteniei trebuie să achite 88 de lei, iar pentru autocarele cu o capacitate mai mare de 23 de persoane taxa este de 122 de lei, la fel ca pentru autovehiculele mai grele de 12 tone, cu maximum trei axe.


La întoarcerea din Bulgaria, taxa de pod se plăteşte la vama Ruse. De data aceasta, șoferii trebuie să achite trei euro taxa de pod pentru autoturismele care au mai puţin de opt locuri.

Ppentru autoutilitare cu o greutate mai mică de 3,5 tone taxa costă 6 euro, în timp ce pentru autovehiculele de transport persoane cu o capacitate de 9-23 de locuri şi pentru vehiculele cu o greutate între 3,5 şi 7,5 tone, taxa este de 12 euro.

Vehiculele cu o greutate care variază între 7,5 şi 12 tone taxa costă 18 euro, în timp ce pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 23 de locuri şi pentru cele care cântăresc mai mult de 12 tone şi au trei axe, taxa costă 25 de euro. Autovehiculele mai grele de 12 tone cu minimum patru axe, trebuie achitată o taxă de 37 de euro.

Atenţie! Taxa nu se poate achita în lei, ci doar în euro, leva sau prin card bancar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7636 secunde