Eliminarea taxei de pod, în dezbaterea Camerei Deputaților. „Este o povară pentru locuitorii Dobrogei”

1020
Eliminarea taxei de pod, în dezbaterea Camerei Deputaților. „Este o povară pentru locuitorii Dobrogei” - fondhutuca1-1638903521.jpg

Articole de la același autor

Toată suflarea liberală din Constanţa, dar nu numai, a făcut demersuri pentru ca taxa de pod să fie eliminată. Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a iniţiat un proiect legislativ pentru eliminarea acestei taxe de pod, iar în prezent acesta se află în dezbatere la Camera Deputaţilor. Huţucă consideră că o astfel de taxă nu este necesară şi vine şi cu argumente în acest sens.

„După un lung parcurs tumultuos de dezbateri, amânări, analize, legea eliminării taxei de pod ajunge, într-un final, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. În momentul în care am inițiat acest demers legislativ, am spus clar și răspicat că această taxă este incorectă față de toți utilizatorii acestor secțiuni de drumuri, atât timp cât plătesc rovinieta, adică taxa de drum. Principalul argument de eliminare a taxei este de natură economică. Este o povară în plus pentru toate întreprinderile - mici, mijlocii sau mari - din Dobrogea, pentru că această taxă distorsionează prețul final, adică încarcă suplimentar costul de producție, la orice bun care este produs în Dobrogea. Sumele pe care agenții economici le plătesc sunt colosale, pot ajunge la câteva zeci de mii de euro pe lună, având în vedere că această taxă este utilizată atât pentru aprovizionare, cât și la distribuția finală a produselor”, a transmis şeful PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.

Bogdan Huţucă: „Această taxă este incorectă”

Deputatul spune că taxa este incorectă, mai ales că în urma plăţii acesteia, de foarte mulţi ani, nu s-a văzut nicio îmbunătăţire a infrastructurii în Dobrogea şi în judeţele adiacente.

„Este esențial să înțelegem că prin aceasta, companiile din Dobrogea pierd startul atunci când concurează cu alte companii din țară, indiferent despre ce industrie vorbim. În altă ordine de idei, această dublă taxare este total incorectă, având în vedere că, din momentul în care a fost plătită, nu s-a observat niciun fel de îmbunătățire a infrastructurii rutiere în județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Brăila, Galați sau Călărași. Această formă de taxare este total incorectă, imorală și nedreaptă, mai ales că nu există o precizie clară privind destinația finală a banilor colectați. Nu este obligația cetățenilor județelor Constanța și Tulcea, a agenților economici sau a celor care vizitează Dobrogea să alimenteze și să susțină bugetul CNAIR. În momentul de față, evoluția tehnologică este o soluție la care această companie poate apela pentru colectarea mai bună a plății rovinietei. Am observat că în comisiile parlamentare a existat un consens privind eliminarea acestei taxe. Cât timp a fost în opoziție, PSD a susținut acest demers legislativ. În momentul de față, când portofoliul ministerial al transporturilor este susținut de către PSD, observ o ușoară schimbare de atitudine. Ministrul Grindeanu, dar și un sindicat al drumarilor se declară îngrijorați privind eliminarea acestei taxe, iar efectul acestui lucru este unul care prejudiciază bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a mai spus Bogdan Huţucă.

În finalul mesajului, Bogdan Huţucă spune că îşi doreşte ca ministrul Transporturilor, dar şi ceilalţi parlamentari care vor vota să ţină cont de toate argumentele pro sau contra pentru eliminarea taxei de pod.

„Sper ca parlamentarii dar și ministrul transporturilor să țină cont de aceste argumente, pentru că este total nedrept să protejăm bugetul CNAIR în detrimentul tuturor agenților economici din Dobrogea.

Aștept să văd punctele de vedere exprimate de către partidele parlamentare în plenul Camerei Deputaților, pentru că amânarea sau ignorarea eliminării acestei taxe reprezintă o povară pentru agenții economici și pentru toți locuitorii Dobrogei. Îi invit pe toți parlamentarii, dar și pe ministrul transporturilor să susțină acest proiect de lege, pentru că este datoria noastră să corectăm această nedreptate”, a concluzionat Huţucă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3739 secunde