Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul de premier. Ce spun liderii politici din Constanţa

1760
1
Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul de premier. Ce spun liderii politici din Constanţa - fondciucadepuneremandat-1635867714.jpg

Articole de la același autor

Criza politică din România continuă şi acest lucru nu face decât rău ţării noastre. Aşteptat să formeze un Guvern şi să propună miniştrii care apoi să fie sau nu validaţi, premierul desemnat, Nicolae Ciucă a surprins marţi pe toată lumea. Acesta și-a depus oficial mandatul de premier desemnat, marți dimineață, printr-o scrisoare trimisă președintelui Klaus Iohannis și conducerii Parlamentului.

Reamintim că marți era programată audierea miniștrilor în comisiile parlamentare, iar miercuri ar fi urmat să aibă loc votul de învestitură pentru guvernul minoritar condus de Ciucă. Premierul desemnat a anunțat luni seară că își depune mandatul, în condițiile în care nu a reușit să strângă o majoritate parlamentară.

Această veste a născut reacţii şi în rândul politicienilor din Constanţa. Liderul USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe, a declarat că decizia lui Nicolae Ciucă i se pare ca fiind una normală pentru că oricum nu avea niciun fel de şansă pentru a forma un guvern competent.

„Este o decizie normală. Acest Guvern nu avea nicio şansă să treacă potrivit ultimilor declaraţii care au venit atât din partea noastră cât şi din partea celor de la PSD. Aşteptăm ca cei din PNL să desemneze un premier care să refacă coaliţia şi să se facă reformele solicitate de noi. Aşteptăm să fim chemaţi la negocieri, lucru care nu s-a întâmplat până la această oră. De două luni de zile ne învârtim în jurul cozii, mai ales de când au existat nişte decizii la nivelul conducerii PNL. Dacă PSD vine cu o propunere de premier, înseamnă că vor exista discuţii între PNL şi PSD. Această criză politică nu ar fi trebuit să existe. Din punctul nostru de vedere ea putea fi rezolvată rapid. Dacă nu se doreşte, se mai tergiversează. Nu depinde de noi. Nicolae Ciucă avea un mandat inflexibil pentru susţinerea unui guvern minoritar, fapt pentru care nu a obţinut niciun fel de suport, nici măcar de la cei din PNL care l-au susţinut pe Ludovic Orban. Cei de la PNL ar trebui să aibă grijă. Dacă îl vor propune pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, criza nu se va rezolva”, a declarat pentru Cuget Liber liderul USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe.

Septimiu Bourceanu: „Acesta este un gest de onoare”

Deputatul PNL de Constanţa, Septimiu Bourceanu, a spus că gestul lui Nicolae Ciucă nu poate fi numit altfel decât onorabil.

„Mi se pare un gest de onoare. Un gest al unui om de stat, un om care înţelege că astăzi România are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate pentru că doar stabilitatea poate asigura buna guvernare. Din punctul meu de vedere Nicolae Ciucă a acţionat ca un om politic matur, un om cu o experienţă de viaţă şi cu o experienţă profesională. Este un om care a avut capacitatea să îşi ia toate datele necesare astfel încât să poată genera şi să profite de câteva scenarii pozitive. A ales ce este mai bine pentru România”, a declarat deputatul PNL de Constanţa, Septimiu Bourceanu.

La rândul său, senatorul PSD de Constanţa, Felix Stroe, a transmis că PSD îşi asumă ca în această perioadă de criză să intre la guvernare.

Stroe spune că guvernanţii trebuie să se întoarcă la adevăratele probleme ale românilor.

„Mascarada desemnării unor premieri care n-au mandat să negocieze formarea unei majorități serioase trebuie să înceteze! Partidul Social Democrat își asumă și în această criză să intre la guvernare. Dar trebuie să avem cu cine să discutăm! Nu putem fi la remorca unui guvern minoritar, provizoriu, lipsit de forță și de orizont!? Am constatat că după încă 10 zile de criză anumiți lideri politici au spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un guvern minoritar, lucru pe care noi îl spunem de la începutul crizei: că indiferent dacă este un guvern USR, PNL, PSD, România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar!

Președintele PSD Marcel Ciolacu e îndreptățit să discute cu toți actorii politici care pot ajuta ieșirea din această criză. Să ne întoarcem la problemele adevărate ale românilor! Avem certitudinea că în acest moment a realizat toată lumea că trebuie să ne întoarcem la adevăratele probleme ale românilor! Nu mai e timp de pierdut!”, a transmis senatorul PSD de Constanţa, Felix Stroe.



Comentează știrea

Viata-iFrumoasa
3 noiembrie 2021
M-am saturat de crize

Este teribil! Cum intorci capul vezi o criza. Da. In ceea ce priveste criza politica, este vorba doar de un joc de glezne.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6449 secunde