Florin Cîţu a fost văzut discutând cu liderul AUR, George Simion

244
Florin Cîţu a fost văzut discutând cu liderul AUR, George Simion - cituaur-1635694428.jpg

Articole de la același autor

Florin Cîțu, președintele PNL, a fost văzut sâmbătă discutând cu liderul AUR, George Simion. S-a întâmplat în Parlament, unde liderul liberal a venit împreună cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, care și-a depus lista miniștrilor și programul de guvernare, deși în continuare nu are sprijin suficient pentru ca acest cabinet să fie instalat la Palatul Victoria.

În aceste condiții, jurnaliștii au suspectat că Florin Cîțu ar fi discutat cu George Simion despre o eventuală susținere AUR a guvernului minoritar PNL-UDMR. L-au întrebat despre aceasta, însă premierul demis a fost evaziv și a susținut că discuția a fost despre un spital.

La rândul său, premierul desemnat Nicolae Ciucă a făcut apel ca toate forțele politice să-l sprijine, să facă un efort de responsabilitate în această criză.

Întrebat dacă i-a cerut clar lui Florin Cîțu un mandat pentru a putea coopta USR și PSD la guvernare, dar a fost refuzat, Nicolae Ciucă a spus, avându--l pe Florin Cîțu alături, că a discutat despre aceste soluții fără a cere ceva anume. „Am cerut ceea ce era cuprins în mandat”, a insistat Nicolae Ciucă.

Întrebat care este părerea lui despre negocierile cu PSD, în condițiile în care Florin Cîțu spunea că cine negociază cu PSD negociază împotriva poporului român, Nicolae Ciucă a reamintit că în momentul în care a primit mandatul a spus că va negocia cu toate forțele politice responsabile, pentru a veni în ajutorul cetățenilor români.

Audierea miniștrilor propuși de Nicolae Ciucă va avea loc marți, respectând exact același program după care au fost audiați și miniștrii propuși de fostul premier desemnat Dacian Cioloș. Miercuri va avea loc votul de învestitură, iar Nicolae Ciucă spune că va încerca să obțină o majoritate pe care matematic, însă, nu o are. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6326 secunde