România ar putea avea un guvern minoritar format din PNL şi UDMR

132
România ar putea avea un guvern minoritar format din PNL şi UDMR - iohannisintalnireguvern-1635525224.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi seară cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu. Întâlnirea a avut loc la o vilă de protocol din București, iar concluzia, potrivit surselor Digi24, este că Guvernul Ciucă va fi unul minoritar, format de PNL și UDMR.

Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii dintre președintele Klaus Iohannis și liderii PNL, care a avut loc joi seara la Vila Lac 3.

Concret, acest lucru înseamnă că nu vor mai fi purtate negocieri pentru intrarea la guvernare a celor de la USR. PSD anunță, pe căi oficiale și neoficiale, că nu va vota în Parlament un guvern minoritar. Liberalii au discutat pe parcursul zilei despre împărțirea portofoliilor într-un guvern minoritar PNL-UDMR și persoanele care vor urma să fie nominalizate în executiv.

Pentru învestirea guvernului, Nicolae Ciucă are nevoie de 234 de voturi. În acest moment, PNL și UDMR se mai bazează pe cel mult 158 de voturi, după ce mai mulți liberali, în frunte cu Ludovic Orban, au anunțat că părăsesc grupul parlamentar al partidului, și cel mai probabil nu vor vota guvernul.

Celor 158 de voturi li s-ar putea adăuga 18 voturi ale minorităților naționale, însă tot ar mai fi nevoie de aproape 60 de voturi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4915 secunde