Premierul interimar, Florin Cîţu, nu crede într-o refacere a USL

118
Premierul interimar, Florin Cîţu, nu crede într-o refacere a USL - cituusl-1635357095.jpg

Articole de la același autor

Liderul PNL, Florin Cîțu, a spus, miercuri, că o refacere a USL nu se poate, referindu-se la intrarea la guvernare a PSD. Premierul interimar a afirmat că premierul desemnat Nicolae Ciucă are atributul de a discuta cu USR, iar dacă partidul condus de Dacian Cioloș acceptă discuția poate fi negociată refacerea coaliției. De asemenea, Florin Cîțu mai spune că varianta alegerilor anticipate este luată în considerare de toate partidele.

„Încă se mai negociază și cu USR și cu PSD pentru o susținere în Parlament. Sper să mai avem o discuție azi cu USR. Nicolae Ciucă a avut discuții telefonice cu liderii PSD și cu cei USR. În funcție de ce au convenit, PNL este 100% în spatele domnului Ciucă”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, el a negat că este discutată varianta ca unele ministere să fie acordate celor de la PSD.

„O refacere a USL nu se poate. Mi se pare că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de soluții”, a adăugat liderul PNL.

„Premierul desemnat poate să vină în partid să ceară o flexibilizare când avem ceva pentru a flexibiliza. Nu putem să discutăm pe nimic.

Trebuie să fie o discuție cu cei de la USR. Vedem în ce direcție ar putea să meargă refacerea acestei coaliții și apoi bineînțeles putem să mergem în partid să cerem pe acea variantă o flexibilizare. În acest moment, lucrurile sunt puse invers. Nicolae Ciucă are atributul de a discuta cu cei de la USR. Dacă este nevoie și dacă cei de la USR sunt de acord, domnul Ciucă va fi însoțit de o delegație a PNL condusă de mine.

Trebuie să vedem dacă cei de la USR ar accepta această variantă și după aceea, după această discuție, putem să vedem în ce formă refacem coaliția. E nevoie de această discuție față în față, bărbătește, curajos, onest să ne spunem ce avem de spus și apoi să vedem cum refacem coaliția. Dacă vom merge în aceeași direcție, poate să intre la guvernare, dacă nu, bineînțeles că nu”, a mai spus Cîţu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6754 secunde