Senatorul Remus Negoi se implică în restaurarea cetăţii bizantine Vicina

352
Senatorul Remus Negoi se implică în restaurarea cetăţii bizantine Vicina - negoicetate-1635694628.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii USR-PLUS din Constanţa şi-au întors de foarte multe ori faţa către vechile cetăţi arheologice din Dobrogea şi continuă să facă acest lucru.

Senatorul USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi, a făcut o vizită la cetatea bizantină Vicina care se află pe insula Păcuiul lui Soare şi a constatat că aceasta este în pericol să dispară.

Remus Negoi a declarat că se va implica în restaurarea cetăţii în măsura în care aceasta ar fi posibilă.

„Cetatea bizantină Vicina, din judeţul Constanţa, descoperită în anul 1898 de arheologul Pamfil Polonic, este în pericol să dispară în următorii ani dacă nu este conservată. Fortăreața este situată la Ostrov, pe insula Păcuiul lui Soare, iar accesul se face doar cu barca. Am fost la faţa locului şi am constatat că, din păcate, cetatea a fost acoperită de apele Dunării, în proporţie de 90%. Acest sit important al patrimoniului cultural românesc trebuie protejat şi pus în valoare şi, pentru că o deviere a cursului Dunării nu este posibilă, măcar pentru ce a mai rămas din fortăreață trebuie realizate lucrări de conservare şi de amenajare în scop turistic. Voi acorda sprijinul necesar Institutului de Arheologie Vasile Pârvan și Consiliului Județean Constanța să poată realiza un proiect pentru conservarea fortăreței şi, eventual, pentru exploatarea turistică a insulei Păcuiul lui Soare, un loc minunat din Dobrogea”, a transmis senatorul USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4399 secunde