USR-PLUS Constanța propune înfiinţarea mai multor treceri de pietoni pe bulevardul Regina Elisabeta

138
USR-PLUS Constanța propune înfiinţarea mai multor treceri de pietoni pe bulevardul Regina Elisabeta - cristianapopescu-1630853808.jpg
Grupul consilierilor locali USR-PLUS Constanţa vin săptămânal cu propuneri de proiecte care ar putea fi importante pentru dezvoltarea oraşului de la malul mării.

Consilierul local Cristiana Popescu a explicat faptul că pe bulevardul Regina Elisabeta din Peninsulă ar trebui amplasate mai multe treceri de pietoni pentru siguranţa acestora. Astfel pot fi evitate eventualele accidente.

„Noi, grupul consilierilor USR din cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanța am înaintat vineri dimineață către Comisia de Circulație o solicitare pentru analizarea oportunității amplasării mai multor treceri de pietoni pe Bulevardul Regina Elisabeta din Peninsulă. Nevoia amplasării acestor treceri de pietoni a fost semnalată în mai multe rânduri de către locuitori și constănțeni către primărie și consilieri locali prin mai multe mijloace: petiții, audiențe, întâlniri cu cetățenii, dar se poate constanta și personal parcurgând la pas această zonă. I-am rugat ca, în momentul analizei să aibă în vedere urmatoarele: Promenada Cazinoului este cea mai intens circulată zonă pietonală a orașului, dar pietonii nu pot ajunge aici în siguranță deoarece nu există treceri de pietoni suficiente care să înlesnească deplasările pietonale, fiind un factor ce poate aglomera suplimentar traficul auto determinând vizitatorii să vină cu mașina personală sau la polul opus sporind procentul de traversări neregulamentare și punând în pericol integritatea pietonilor și a minorilor care îi însoțesc. De asemenea, în zona adiacentă Falezei Cazinoului unde exista un flux pietonal considerabil dinspre Piaţa Ovidiu spre Faleza Cazinoului și invers există doar o singură trecere de pietoni, iar aceea se află în apropierea parcării de la Poarta 1. Tot ce înseamnă flux pietonal ce vine dinspre Strada Arhiepiscopiei, Strada Revoluției din 22 Decembrie 1989, Strada Grigore Tocilescu, Strada Constantin Brâncoveanu neputând fi deservit de această trecere de pietoni. Cel mai probabil parte din turiști și constănțeni nici nu știu de existența ei.

În contextul adoptării Regulamentului de acces în Peninsulă, această zonă devenind preponderent pietonală se presupune că procentul de pietoni care vor ajunge și pe faleza Cazinoului va crește semnificativ crescând exponențial și riscul de accidente cauzate de traversările neregulamentare. Pietonii nu încurcă traficul, ei fac parte din trafic (în contextul în care am agreat deja că încurajăm deplasările alternative în detrimentul celor motorizate), prin urmare avem datoria de a le organiza condiții de deplasare măcar echitabile”, a scris Cristiana Popescu pe pagina sa de Facebook.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3743 secunde