Senatorul Remus Negoi: „Trenurile vor circula mai repede pe ruta Constanța – Mangalia”

501
Senatorul Remus Negoi: „Trenurile vor circula mai repede pe ruta Constanța – Mangalia” - negoitrenurimangalia-1627224797.jpg
Drumul cu trenul de la Constanţa la Mangalia este de multe ori infernal, mai ales pe timp de vară. Trenurile nu circulă cu o viteză corespunzătoare, iar din cauza căldurii excesive, călătorii au de suferit.

Senatorul Remus Negoi, de la USR-PLUS Constanţa, a explicat faptul că acest tronson de cale ferată va fi modernizat şi electrificat, tocmai pentru ca trenurile să circule mult mai bine. Negoi a oferit şi câteva detalii într-un text pe care l-a postat pe pagina sa personală de Facebook.

„Vor fi efectuate lucrări de electrificare și modernizare a acestui tronson de cale ferată, care leagă Constanța de sudul litoralului. Proiectul este inclus în Planul Național de Reconstrucție pentru infrastructura feroviară.

3,896 miliarde de euro sunt puse la dispoziția României pentru sectorul feroviar. Concret, cu acești bani vom putea să modernizăm parcul de vagoane si locomotive și să creștem viteza comercială pe principalele rute de transport feroviar. Trenurile vor circula fără restricții de viteză pe rutele: București – Craiova, București – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Suceava, București – Pitești – Craiova, București – Iași.

Pe rutele Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, Videle – Giurgiu, Constanța – Mangalia se vor face lucrări de electrificare și modernizare a căii ferate, ceea ce va permite trenurilor să circule mai repede.

Tot cu banii din PNRR ne propunem să îmbunătățim serviciile pentru trenurile metropolitane: orar cadențat, frecvență mai mare a trenurilor pe rutele cele mai solicitate, corelarea cu alte mijloace de transport”, apare scris pe pagina de Facebook a senatorului USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7062 secunde