Vacanță de Paști, până pe 21 aprilie

1483
În perioada 12-19 aprilie este programată o "pauză" intersemestrială, cunoscuta vacanță de Paști. Cum, însă, art. 26 (4) din Contractul colectiv de muncă unic la nivelul învățământului preuniversitar din județul Constanța prevede că a doua și a treia zi de Paști sunt zile nelucrătoare, pauza se prelungește până marți, 21 aprilie, inclusiv.
Conform extrasului furnizat de Emilian Avramescu, consilier juridic al Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar constănțean, la art. 26 (1) se prevede: "Salariații au dreptul, între două zile de muncă, la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive. (2) În fiecare săptămână, salariații au dreptul la două zile consecutive de repaus, de regulă, sâmbăta și duminica. (3) În cazul în care activitatea la locul de muncă nu poate fi întreruptă în zilele de sâmbătă și duminică, în cadrul comisiei paritare de la nivelul unității/instituției de învățământ se vor stabili condițiile în care zilele de repaus vor fi acordate în alte zile ale săptămânii. În această situație, salariații vor beneficia de un spor la salariu de 100% din salariul de bază. (4) Sunt zile nelucrătoare: zilele de repaus săptămânal; 1 și 2 ianuarie; a doua zi și a treia zi de Paști; 1 Mai; 1 Decembrie; 25, 26 și 27 decembrie; două zile lucrătoare, pentru fiecare dintre sărbătorile religioase anuale declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestor culte".
Întrebat dacă va fi de acord cu aplicarea acestor prevederi, respectiv cu prelungirea vacanței de Paști până pe 21 aprilie, inspectorul general Petrică Miu a afirmat că atâta timp cât nu a mai intervenit nicio modificare de la momentul la care tot el a semnat acest Contract colectiv pe vremea primului mandat, nu are de ce să se opună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7237 secunde