Varoufakis: Germania vrea excluderea Greciei din zona euro pentru a intimida Franța

151
1
Varoufakis: Germania vrea excluderea Greciei din zona euro pentru a intimida Franța - yanisvaroufakis-1436604289.jpg

Articole recomandate

Yanis Varoufakis, fostul ministru grec de Finanțe, a declarat că Germania vrea să excludă Grecia din uniunea monetară pentru a intimida Franța și pentru a o face să accepte "modelul său al unei zone euro disciplinate", informează AFP, citată de Agerpres.

"Convingerea mea este că ministrul german al finanțelor vrea ca Grecia să fie deposedată de moneda unică pentru a suscita o teamă de astfel de consecințe la francezi și a-i face să accepte modelul său de zonă euro disciplinară. (...) Schauble este convins că, în starea actuală a lucrurilor, lui îi trebuie un 'Grexit' pentru a clarifica lucrurile într-un mod sau altul", consideră Varoufakis.

Parlmanetul francez a adoptat o serie de reforme privind relasarea economiei, care se confruntă cu o slabă creștere, cu un șomaj ridicat și cu o importantă datorie publică, sursă de tensiuni cu Bruxellesul.

Pentru fostul ministru grec de finanțe, Germania, colector de fonduri și campion al ortodoxiei bugetare în Europa, vrea să facă din Grecia un exemplu pentru a-i face pe francezi să i se alinieze.

Varoufakis a acuzat că o mare parte din Eurogrup, sub influența lui Schauble, "a adoptat Grexitul ca soluție privilegiată sau ca armă împotriva guvernului nostru".

"Grexit era echivalentul anunțării unei puternice devalorizări cu mai mult 18 luni înainte: o rețetă pentru a lichida orice stoc de capital grec și a-l transfera în străinătate prin toate mijloacele posibile", a mai scris Yanis Varoufakis.

Comentează știrea

copnst
11 iulie 2015
oferta

Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Iulie 2015
Stire din Actual : Zi importantă pentru Grecia
Pagina a fost generata in 0.4333 secunde