Vastă operațiune antiteroristă în Australia

66
Vastă operațiune antiteroristă în Australia - 514268-1411023778.jpg

Articole recomandate

Autoritățile australiene au efectuat azi o vastă operațiune antiteroristă și au arestat 15 persoane suspectate că pregăteau 'acțiuni violente', între care decapitarea unui civil, amintind de uciderea ostaticilor occidentali de către jihadiștii care luptă în Irak și Siria.


Potrivit AFP, peste 800 de polițiști au participat la aceste razii efectuate în zori în zone periferice ale orașelor Sydney și Brisbane, în statele Queensland și New South Walles (sud-est), cu obiectivul de a aresta 25 de presupuși membri ai aceleiași rețele.

Această operațiune, cea mai mare de acest tip organizată vreodată în Australia, survine la o săptămână după ce Canberra a ridicat nivelul său de alertă în fața amenințării teroriste reprezentate de combatanții australieni din grupul Statul Islamic reveniți din Orientul Mijlociu.


Raidurile au fost decise după interceptarea unui mesaj emis de un 'australian aparent plasat destul de sus în ierarhia Statului Islamic' care cerea 'rețelelor de sprijin în Australia' să comită acolo 'omoruri' spectaculoase, a anunțat premierul Tony Abbott.

'Nu este vorba doar de suspiciuni, ci de intenție și acesta este motivul pentru care poliția și serviciile de securitate au decis să acționeze', a adăugat el.

Un suspect este anchetat și o armă a fost confiscată, potrivit poliției, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4507 secunde