Vicepreședintele Egiptului cere demisia președintelui Mubarak

393
Vicepreședintele Egiptului cere demisia președintelui Mubarak - 89eb8ef2846705a1af178179ea5f65d5.jpg
Omar Suleiman, unul dintre principalii șefi ai serviciilor de informații din Orientul Mijlociu și consilier vechi al președintelui Hosni Mubarak, a devenit noul vicepreședinte al Egiptului, cu sarcina de a mai salva ce mai poate fi salvat în țară. Această funcție a fost vacantă în ultimii 30 de ani, de când Mubarak se află la putere, ceea ce a generat multe speculații privind cine îi va succe-da la președinție.
Noul vicepreședinte egiptean Omar Suleiman a propus un plan vizând rezolvarea actualei crize din țară, ce include demisia președintelui Hosni Mubarak, scria, ieri, ziarul Al-Shorouk, citat de RIA Novosti.
Suleiman a propus un plan în cinci puncte pentru rezolvarea crizei, care include o remaniere majoră a conducerii partidului de la guvernare, precum și demisia lui Mubarak, în vârstă de 82 de ani, care a condus țara din 1981.

Șase jurnaliști, arestați în Egipt
Șase jurnaliști ai postului de televiziune Al-Jazeera au fost arestați, ieri, la Cairo, relatează Europe 1.
Autoritățile egiptene au revocat licența postului de televiziune Al Jazeera și i-au închis birourile din Cairo. "Ministrul informației (Anas al-Fikki - n.red.) a ordonat (...) suspendarea activității Al Jazeera, anulându-i licența și retrăgând acreditările tuturor angajaților începând de astăzi (duminică - n.red.)", potrivit unui comunicat.
Al Jazeera a anunțat că denunță și condamnă vehement închiderea birourilor sale de la Cairo. Rețeaua a primit duminică dimineață notificare din partea autorităților egiptene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 31 Ianuarie 2011
Stire din Actual : Egiptul, în pragul anarhiei
Pagina a fost generata in 1.5667 secunde