Virusul morții în Arabia Saudită. Încă opt decese

177
Virusul morții în Arabia Saudită. Încă opt decese - saudivirus-1398673456.jpg

Articole recomandate

Virusul morții în Arabia Saudită. Încă opt decese


Opt persoane infectate cu coronavirusul MERS au decedat în Arabia Saudită, ridicând la 102 numărul morților în regat, informează AFP.


În plus, au fost semnalate și alte opt noi cazuri de persoane contaminate, între care doi medici - un sirian și un egiptean - și două infirmiere filipineze într-un spital din Tabouk (nord-vest), potrivit comunicatului.


De la începutul lunii aprilie, 39 de persoane au decedat în regat, principalul focar al acestui virus al cărui mod de transmitere nu a fost identificat.


Ministerul Sănătății a anunțat duminică dimineața că alți doi saudiți infectați cu acest coronavirus au decedat, adăugându-se altor cinci decese anunțate sâmbătă. În total, au fost înregistrate 339 de cazuri de contaminare de la apariția bolii, în aprilie 2012, în regat.


Coronavirusul MERS este considerat ca fiind înrudit cu virusul responsabil de Sindromul respirator acut sever (SRAS), soldat cu aproape 800 de morți în lume în 2003. Acesta este însă mai grav dar mai puțin contagios. El provoacă probleme respiratorii acute, pneumonie și insuficiență renală rapidă, scrie realitatea.net.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4757 secunde