Vizita lui Mohammed bin Salman în Franța provoacă proteste

238
Vizita lui Mohammed bin Salman în Franța provoacă proteste - vizitaproteste-1659095821.jpg

Articole de la același autor

Vizita prințului moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman în Franța a înfuriat grupurile care militează pentru drepturile omului, deoarece acesta încearcă în continuare să se reabiliteze după uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit BBC.

Cina de lucru cu președintele Emmanuel Macron a avut loc pe fondul creșterii prețurilor la energie și temerilor legate de programul nuclear al Iranului.

Logodnica lui Khashoggi a spus că a fost revoltată de vizita prințului, care neagă că a aprobat crima de la consulatul saudit din Turcia. Hatice Cengiz l-a acuzat pe președintele Macron că l-a primit pe călăul partenerului său cu toate onorurile.

Mohammed bin Salman a aterizat pe aeroportul Orly, la sud de Paris, cu o noapte înainte de discuții. Prințul saudit a stat la un castel luxos din Louveciennes, la vest de capitală, proiectat de Emad Khashoggi, un văr al jurnalistului ucis, ca un tribut adus Regelui Soare care a condus Franța în secolul al XVII-lea.

Cu câteva ore înainte de întâlnirea dintre Macron și Salman la Palatul Elysée, trei organizații civice au depus o plângere penală, acuzându-l pe prinț de complicitate la tortură și uciderea lui Khashoggi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6192 secunde