Vizite secrete efectuate de un responsabil de la Casa Albă în Coreea de Nord

191
Un responsabil de la Casa Albă a efectuat, anul trecut, două vizite secrete în Coreea de Nord în vederea ameliorării relațiilor dintre cele două țări după sosirea la putere a lui Kim Jong-Un, a informat, sâmbătă, cotidianul american Los Angeles Times, potrivit AFP. 


Citând responsabili americani care au solicitat anonimatul, jurnalul precizează că aceste vizite, efectuate în aprilie și august, au avut ca scop să îl încurajeze pe noul lider nord-coreean ca să își modereze politica externă.

Conform Los Angeles Times, un veteran al CIA, Sydney Seiler, care vorbește fluent limba coreeană și răspunde de politica față de Coreea de Nord în cadrul Consiliului Național de Securitate, a participat la cele două vizite.

Mai mulți demnitari americani s-au deplasat în trecut la Phenian, printre care secretarul de stat Madeleine Albright, care a efectuat o vizită oficială în anul 2000, reamintește cotidianul.

Ultima datează din 2009, când emisarul special Stephen Bosworth a încercat să relanseze negocierile privind programul nuclear nord-coreean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3058 secunde