Vladimir Putin îl vizitează pe „prietenul drag” Xi Jinping, pentru a demonstra parteneriatul „fără limite” dintre Rusia şi China

339
Vladimir Putin îl vizitează pe „prietenul drag” Xi Jinping, pentru a demonstra parteneriatul „fără limite” dintre Rusia şi China - 1-1697527144.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit, marţi, 17 octombrie, la Beijing, pentru a se întâlni cu preşedintele chinez Xi Jinping într-o vizită extrem de urmărită, menită să demonstreze încrederea şi parteneriatul „fără limite” dintre cele două ţări, chiar dacă războiul din Ucraina continuă, relatează agenţia Reuters.

În doar a doua sa călătorie cunoscută în străinătate de când Curtea Penală Internaţională (CPI) de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele său în martie, Putin şi anturajul său au aterizat, marţi dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional din Beijing. El a fost întâmpinat de ministrul chinez al comerţului, Wang Wentao.

Este, de asemenea, prima vizită oficială a şefului de la Kremlin în afara fostei Uniuni Sovietice în acest an, după ce a vizitat Kârgâzstanul, o fostă republică sovietică, la începutul acestei luni.

Xi şi-a văzut ultima dată „prietenul drag” la Moscova la doar câteva zile după emiterea mandatului. La acea vreme, Xi l-a invitat pe Putin să participe la cel de-al treilea forum Belt and Road de la Beijing, un forum internaţional de cooperare susţinut de liderul chinez.

Putin va participa, marţi, la recepţia oficială de deschidere a forumului, găzduită de Xi Jinping, şi va discuta cu liderii Vietnamului, Thailandei, Mongoliei şi Laosului, a informat presa rusă.

În calitate de invitat principal al forumului, Putin va vorbi după Xi, miercuri, şi se va întâlni cu preşedintele chinez pentru discuţii bilaterale mai târziu în aceeaşi zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4534 secunde