Vladimir Putin, invitat să participe activ la Consiliul Europei

149
Vladimir Putin, invitat să participe activ la Consiliul Europei - vladimir-1521557745.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, l-a îndemnat pe președintele rus Vladimir Putin recent reales pentru al patrulea mandat, să participe activ la această organizație, lipsită, din iunie 2017, de importanta contribuție bugetară a Moscovei, relatează AFP. 


"Sper ca în anii care vor veni ai președinției voastre, țara dumneavoastră va participa activ la toate activitățile Consiliului Europei", a declarat Jagland într-o scrisoare adresată lui Putin pentru a-l felicita cu ocazia realegerii. 


"Rusia este un membru important al organizației noastre", a mai afirmat Jagland, subliniind că este de "datoria comună" a Moscovei și Consiliului Europei "să acționeze împreună" pentru respectarea drepturilor omului în spațiul european. 


Relațiile dintre Rusia și Consiliu sunt deosebit de tensionate din aprilie 2014, după suspendarea dreptului de vot al parlamentarilor ruși din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, ca ripostă la anexarea Crimeii de către Moscova. 


După votarea acestor sancțiuni, aleșii ruși au părăsit adunarea, boicotând lucrările acesteia. Autoritățile ruse au mai decis, în iunie 2017, să blocheze contribuția lor anuală de 33 de milioane de euro la bugetul Consiliului Europei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2174 secunde