Vladimir Putin: „Trebuie să ne gândim cum să oprim tragedia războiului în Ucraina”

655
Vladimir Putin: „Trebuie să ne gândim cum să oprim tragedia războiului în Ucraina” - 1-1700729462.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, în cadrul Grupului celor mai puternice 20 de economii ale lumii (G20), că este necesar „să ne gândim la cum poate fi oprită tragedia războiului în Ucraina” şi a spus că Moscova nu a refuzat niciodată să participe la discuţii de pace cu Kievul, unele dintre cele mai împăciuitoare remarci ale sale de până acum cu privire la conflict, relatează agenţia Reuters.

Decizia lui Vladimir Putin de a trimite trupe în Ucraina în februarie 2022 a declanşat cel mai sângeros conflict din Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial şi cea mai gravă confruntare între Rusia şi Occident din perioada cea mai sumbră a Războiului Rece.

Adresându-se liderilor G20 pentru prima dată de la începutul războiului, Putin a remarcat - vorbind prin videoconferinţă - că unii lideri au spus în discursurile lor că sunt şocaţi de „agresiunea” continuă a Rusiei în Ucraina.

„Da, desigur, acţiunile militare sunt întotdeauna o tragedie pentru persoane şi familii concrete şi pentru întreaga ţară. Fără îndoială, trebuie să ne gândim cum să oprim această tragedie”, a spus Putin în timpul unui discurs difuzat de televiziunea de stat de la Moscova, adăugând totodată că Rusia nu a refuzat niciodată să înceapă negocieri de pace cu Kievul.

Putin a reamintit că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost cel care a interzis prin decret dialogul cu Rusia, pentru a pune capăt conflictului pe care l-a început Moscova în februarie 2022.

O altă noutate în discursul rostit de Putin este că liderul rus a utilizat cuvântul „război” referindu-se la conflictul din Ucraina în loc de termenul curent al Kremlinului de „operaţiune militară specială”.

„Înţeleg că acest război şi moartea unor oameni nu pot decât să şocheze”, a spus Putin, înainte de a expune teza Moscovei potrivit căreia Ucraina i-ar fi persecutat pe rusofonii din Ucraina.

„Dar exterminarea populaţiei civile din Palestina, din Fâşia Gaza, nu este şocantă?”, a întrebat retoric Putin, adresându-se liderilor G20. El a mai spus că este cu siguranţă şocant faptul că medicii din Gaza sunt nevoiţi să efectueze operaţii unor copii fără anestezie.

„Comunitatea internaţională, care este revoltată de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, ar trebui sa acorde atenţie şi acţiunilor militare din Fâşia Gaza”, a afirmat liderul rus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0494 secunde