Vladimir Voronin a trecut în opoziție

245
Vladimir Voronin a trecut în opoziție - 6bc4cd4aaa412ac6bf2dc6bdcb237d78.jpg

Articole recomandate

Președintele în exercițiu Vladimir Voronin și-a anunțat, vineri, oficial demisia din funcția de șef al statului, printr-un mesaj televizat către cetățenii Republicii Moldova, transmis de către postul public "Moldova 1\\\", relatează UNIMEDIA, citată de NewsIn.
"Părăsesc postul de președinte și trec cu toată echipa mea în opoziție!", a declarat Voronin.
"Cedez puterea oponenților mei, fără tragere de inimă și fără încrederea că ei sunt capabili să conducă țara!", a declarat Vladimir Voronin, citat de Ria Novosti.
Informația privind demisia lui Voronin a fost confirmată pentru presă de către deputatul comunist Vladimir Țurcan, precizând că demisia acestuia nu va avea loc în fața Parlamentului, ci "exact ca și în cazul Zinaidei Greceanîi, care și-a făcut publică demisia".
"Nu cred că politicienii, care sunt uniți doar de emoții de negare a identității propriei țări și dorința de a-și împărți fotoliile puterii (referință la AIE - n. red.), sunt capabili să propună societății un program eficient de guvernare", a mai declarat Voronin.
"Nu cred nici în abilitățile lor de a fi o echipă unită, care să conducă țara și care să se bazeze pe adevăratele noastre interese naționale, nu pe propriile lor interese. Nu cunosc experiențe pozitive de guvernare, în care conducătorii își doresc lichidarea țării", a mai adăugat liderul comunist.
Potrivit Constituției, în cazul demisiei președintelui, interimatul funcției este asigurat de președintele Parlamentului Republicii Moldova, adică liberalul Mihai Ghimpu. În aceste condiții, el ar urma să prezinte Legislativului candidatura viitorului șef al Guvernului de la Chișinău, care, potrivit presei, va fi Vlad Filat, liderul PLDM.
Vladimir Voronin a deținut funcția de președinte al Republicii Moldova din anul 2001, când PCRM a ajuns pentru prima dată la guvernare. Voronin a fost reales pentru un nou mandat după scrutinul din 2005, fiind votat atunci și de către deputați din partidele de opoziție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8419 secunde