Volodimir Zelenski exclude organizarea de alegeri prezidenţiale în Ucraina

347
Volodimir Zelenski exclude organizarea de alegeri prezidenţiale în Ucraina - 1-1699343585.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a exclus organizarea de alegeri prezidenţiale, susţinând că nu este momentul, transmite agenţia AFP.

„E momentul pentru apărare, pentru lupta de care depinde soarta statului şi a poporului, nu pentru farsa pe care doar Rusia o aşteaptă din partea Ucrainei. Cred că nu este momentul pentru alegeri”, a spus liderul de la Kiev, încercând să pună capăt dezbaterii tot mai insistente după mai mult de un an şi jumătate de când a început invazia rusă.

„Trebuie să ne unim, nu să ne dezbinăm, nu să ne risipim în certuri sau alte priorităţi. Nu e loc de conflicte. Înţelegem toţi că astăzi, în vreme de război, când problemele sunt multe, este absolut iresponsabil să deschidem subiectul alegerilor în societate, cu uşurinţă şi seninătate”, a insistat Zelenski.

Vineri, ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, afirmase că preşedintele „ia în considerare argumentele pro şi contra” organizării scrutinului prezidenţial, la termenul din martie anul viitor.

Alegerile legislative ar fi trebuit să aibă loc în Ucraina în octombrie, însă au fost amânate sine die în contextul războiului cu Rusia. Aliaţii occidentali ai Ucrainei, în special Statele Unite, insistă să aibă loc alegeri democratice, deşi 20% din teritoriul ţării este ocupat de forţele ruse, iar milioane de ucraineni sunt refugiaţi peste hotare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.017 secunde